Sultan Papağan Bakımı Nasıl Yapılır?

 


Papağanlar kuş türleri arasında en çok ilgi gösterilenlerinden biridir. Özellikle çok büyük olanlar hemen herkesin dikkatini çekmektedir. Fakat boyutları büyük olan papağanlar genellikle beslenmek için tercih edilmemektedir. Bunun yerine daha küçük olan papağan türleri evlere konuk edilmektedir. Sultan Papağanı da küçük olan türlerden biridir. Sultan papağan bakımı kolay olması yönü ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu papağanın özel yemlerinin temin edilmemesi gaga ve tırnak bakımının düzenli olarak yapılması bakımı için yeterli görülmektedir.

Muhabbet Kuşu Bakımı

Muhabbet kuşu bakımı da en az sultan papağanların bakımı kadar kolaydır. Üstelik bu kuşların fiyat aralıkları papağan türlerine göre daha uygundur. Tercih nedenlerinin yüksek olmasının nedenlerinden biri de budur. Fakat gerek farklı renklerinin olması gerekse eğitilebilmeleri yüzünden muhabbet kuşlarına ayrı bir ilgi duyanların sayısı da azımsanamayacak kadar fazladır.

Muhabbet kuşunda ve yavru muhabbet kuşu bakımı konusunda en önemli hususların başında sıcaklık değerleri gelmektedir. Zira bu kuşlar oldukça hassastır. Rüzgârlı olan yerlerde hastalanabilirler. Konumlarının sürekli değişmesinden de hoşlanmayan kuşlar zaman içerisinde sahiplerini ve evlerini tanımaya da başlarlar. Muhabbet kuşları suyu sevmeleri ile de bilinmektedir. Bu neden yüzünden özellikle yaz mevsimlerinde onlara özel banyolar hazırlanmalıdır. Kuşlar istemeleri halinde bu banyolara girmelidir. Sahipleri kuşları yıkayacaksa özellikle baş kısımlarına su gelmemesine ekstra özen göstererek işlemi tamamlamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler