Kıble Nedir?

 

Kıble: ‘Yön, yönelinen cihet’ anlamına gelmektedir.  Dini bir terim olarak kullanılan kıble İslam dinine inanan Müslümanların namaz kılarken yönelmeleri gereken yönü yani Kâbe’yi ifade etmektedir. Kâbe’ye yönelmek için kıble yönü bulmak gerekmektedir. Kıble yönü ise bulunduğunuz şehre göre değişim göstermektedir.  Kıble yönünü bulamayan ya da kıble yönünden emin olamayan kişiler için kıble pusulası yardımcı materyallerden birisi olacaktır.

Kıble Pusulası Nedir?

Kıble pusulası ile kıble yönünü bulmak oldukça kolaydır. Kıble pusulasının tuşuna bastıktan sonra düzgün bir şekilde durduğunuz sürece pusula size bulunduğunuz konuma göre kıblenin yönünü gösterecektir. Pek çok Müslüman yeni taşındığı ya da ziyarete gittiği yerlerde kıble yönünden emin olmak isterken kıble pusulasından yardım almaktadır. Bu nedenle kıble pusulası kullanmanın oldukça faydalı olduğunu söylemek doğru olacaktır.

 Kıble pusulasının sizleri yanıltma ihtimali yoktur. Oldukça basit bir şekilde doğru kullanıldığı sürece kıble pusulası sizlere namazınızı kılarken yönelmeniz gereken kıble yönünü gösterecektir. Günümzde kıble pusulasına pek çok yerden ulaşım sağlamak oldukça mümkündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler