KÖPEK EĞİTİMİNDE YAPILAN YANLIŞLAR


Köpek sahiplenmek çok eşsiz bir duygudur. İnsana ebeveynlik yükler ve şefkatini paylaştırır. Köpek eğitmek de çok eğlenceli ama bir o kadar doğru bilinen yanlışlarla yüklüdür. Bir köpek kendi kendini eğitmez. Ve asla bir köpek kendi kendine asabi bir karaktere bürünmez. Bunlar tamamen sahibinin köpeği nasıl eğittiği ile alakalıdır. Mesela, başta rottweiler cinsi ve bulldog cinsi köpekler birçok insan tarafından asabi ve saldırgan köpekler olarak bilinir. Fakat her iki cins de aslında uysal ve dost canlısıdır. Maalesef yanlış yönde bir eğitim almanın sonucu olarak karakterleri şekillenir.

En yaygın bilinen yanlışlardan birisi köpeklerin 6 aylık olana kadar eğitilemeyeceğidir. Bu tamamen içi boş bir yargıdır. Yavru köpekler doğduklarından itibaren anne ve kardeşlerinden bir şeyler öğrenme girişimindedirler. Basit komutları, tuvalet eğitimini ve tasmayla yürüme olaylarını öğrenebilecek durumdadırlar.

Bir diğer yanlış ise, köpek eğitiminde sert olunması gerektiğidir. Bu da tamamen uydurma bir şeydir. Köpeklere ne kadar nazik davranırsanız, size geri dönüşü o kadar iyi olacaktır. Köpeğe agresif ve sert davranmak köpeği daha da korkutucu ve saldırgan hale getirir. Hatta bu şekilde bir yaklaşım karşısında öğrenmeme eğilimine de gidebilir hayvan. Golden cinsi bir köpek sahiplendiğinizi düşünün. Bu köpeklerin herkesçe bilinen yanı nazik, duygusal ve oyuncu bir köpek olduğudur. Ama agresifçe bir eğitim verdiğinizde bu cins bile korkutucu hale gelebilir.

Diğer yanlış yargılardan birisi de, köpeğin inatçı veya öğrenmeyi reddettiğinin düşünülmesidir. Köpek sizi dinlemiyor olduğunu düşünebilirsiniz ama bunun sebebi genellikle korku yaşaması, endişe yaşaması ya da herhangi bir rahatsızlığının olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bunu önlemek için köpeğe şefkatle yaklaşarak aranızda güven ilişkisi kurmalısınız. Pug cinsi ve alman kurdu cinsi köpekler ne kadar sert dursalar da aslında aranızda bir güven ilişkisi kurarsanız çok iyi  dost olduklarını ve merhametli olduklarını görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler