Kredi notu nasıl hesaplanır?

 


Kredi notunu çok çeşitli yollardan öğrenebilirsiniz. Ancak kendiniz de bu hesaplamayı yapabilirsiniz. Kredi hesaplama yöntemi için kredi notu değeri verilirken beş ana faktör kullanılır. 1 ile 1900 arası bir puanlama sistemi vardır. Kredi notunu hesaplarken öncelikle kredi sorgulama işlemi yapılmalıdır. Daha önceki alınan krediler ve onların ödemelerinde bir sıkıntı olup olmadığı bilinmelidir.

Alınan tüm bireysel kredi ve kredi kartlarının ödemeleri tam zamanında sağlandıysa 1900 puan üzerinden %30 puan alınır. Yani başlangıç için 570 puana sahip olursunuz. Bu güne kadar olan borç durumunuzdan dolayı %25 puan eklenmiş olur ve 475 puan daha hanenize yazılır. Güncel olarak bir krediniz varsa ve bu krediyi düzenli olarak ödüyor iseniz %20 yani 380 puan daha eklenmiş olur. Son olarak kefil olduğunuz insanların da ödemeleri aksatmadan yapılıyorsa buradan da %10 yani 190 puan kadar almış olmanız gerekmektedir.

Kredi notu yorumlaması nasıl yapılır?

Özellikle belirtilen durumların kişiye uygun olan kısımlarındaki puanları toplanarak bir puan elde edilir. Sayılan koşulların hepsini sağlıyorsanız en uygun ihtiyaç kredisi için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için en uygun kredi veren bankalar ile ilgili bir araştırma yapmak gerekir. Uygun banka bulunduktan sonra istenilen ihtiyaç kredisi veya herhangi bir başka kredi için başvuru yapılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler