BETON SİLİM NEDİR?


Beton silim, özel yüzeylerin silim makineleri ve elmas bıçakların yardımıyla kirli görünen helikopterli şap yüzeylerin sırası ile beton parlatma, honlama ve kazıma adımları ile aşındırıldıktan sonra granit ve mermer parlaklığına ulaştırma işlemine beton silim denir.  Beton silim ve beton parlatma işlemleri kesinlikle yüzey kaplama yöntemi değildir. Beton zeminlere çevreye zarar verecek bir kimyasal kullanılmaz.

Bundan dolayı da tamamen çevre dostu çok uzun ömürlü olan ve ekonomik zeminler elde ederler. Beton parlatma ve beton silim işlemleri geleceğin zemin teknolojisi olarak gösteriliyor.

Bu tür işlemler özellikle Avrupa ve Amerika’da yeni yapılan alışveriş merkezleri ve otellerde dekoratif parlak beton zeminlere tercih ediliyor. Bu işlem ile beton yüzeylerde istenildiği gibi renklendiriliyor ve betonun içerisine midye kabukları, renkli cam parçaları ve renkli dere taşları atılıp çok güzel parlayan dekoratif zeminler meydana getiriliyor. Bu tür zeminler diğer beton zeminlere göre daha uzun ömürlü, dayanıklı olmasından dolayı hemen hemen bütün yeni projelerde daha çok tercih edilmektedir.

Helikopterli şap

Zeminlere renklilik, sağlamlık ve görsellik katmak için kullanılan çimento esaslı sızdırmaz özelliği olan zemin kaplama betonları oluşturmasına helikopterli şap denir. Helikopterli şap, uygulanan yüzeye pürüzsüzlük, beton parlatma ve zamanın uzun süre dayanaklı olmasını sağlamaktadır. Bu işlemin en önemli özeliği ise boşluksuz, düz bir beton ve çatlaksız beton düzeyi oluşturur. Helikopterli şap pek çok alanda kullanılmaktadır. Bunlar;

·       Sergi ve gösteri alanları

·       Alış veriş merkezleri

·       Kapalı ve açık spor salonları

·       Hastaneler

·       Oteller

·       Parklar

·       Açık saha alanları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler