Arıcılıkla Uğraşanlar 300 Ton Baldan 60 Milyon TL Kazandı

 


 

Devrek Haberin yayınladığı haberde 300 ton baldan 30 milyon TL kazanıldı. Bildiğiniz gibi Zonguldak kestane balı üretiminde bu yılda liderliğini sürdürüyor. Zonguldağın genelinde yaklaşık olarak 1300 arı üreticisi bulunmaktadır. Bu üreticilerin yaklaşık olarak yüzde 80’i kestane balı üretmektedir. Yapılan araştırmalara göre bu yıl yaklaşık olarak 300 tonun üzerinde bal üretiminde bulunulmuştur. Bu son dakika haberine göre üreticiler 300 tonluk baldan 60 milyon TL’lik gelir kazandı. Zonguldak il başkanı olan Abdurrahman Canlı, arıcılığın zorlukları, elde ettikleri gelir ve balın faydalarından bahsetti. 

 

Kestane Balının Yararları 

 

Devrek Haber kestane balının faydalarını anlattı. Kestane balının bilimsel olarak kanıtlanmış olan yararlarının da olduğundan bahsedilmeden geçilmedi. Bu yıl 300 tonun üzerinde üretim olduğudan bahsedildi. Balın kahvaltıda tüketilmesinin yanı sıra sağlık açısından da bolca yararları vardır. Bu bal mide ülseri ile reflü oluşumda bulunan zararlı amino asitlere karşı etkilidir. Halkımız kestane balını baş ağrılarına da kullanıyor. İnsanlar bazı noktalarda balı ağrımakta olan bölgelerine sararak sabaha ağrılarının geçtiğini söylemektedir. Ereğli Güneşli bölgesi taraflarında bazı yerlerde çiçek balı üretilmektedir.

 

Devrek habere göre yaklaşık olarak yüzde 80 kestane balı üretimi varken yüzde 20 çiçek balı üretimi gerçekleştiriliyor. Tabi ki arıcılığın bazı kötü yanları da var. Yaşamakta olduğumuz küresel salgın arıcılık işlerini kötü yönleriyle etkiliyor. Özellikle koloni alımlarında ve satımlarında fazla para kazanmak isteyen kişiler olabilir. Bununla birlikte bu piyasada iş yapmak isteyenler sıcak bölge arılarını gelip bölgede satmak istiyor. Bu sebepten dolayı eski hesap tutmuyor ve koloni kayıplarında çok fazla artışlar oluyor. Bunun yanı sıra koloni artışı arttığı için bal üretimi azalıyor. Son dakika haberinde verilmiş olduğu gibi bal üreticilerinin baldan kazandığı bu yıllık gelir bu şekilde araştırılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler