Zabıtalar Ne Kadar Maaş Alıyor?


Zabıtalar belediyelerde çalışan ve güvenliği sağlamak amaçlı görevlendirilen kişilerdir. Zabıtalar memur kategorisinde yer almaktadır. Kademe ve derece alarak görevlerinde ilerlemeler. Aldıkları maaşlar da bu kademe ve dereceye bağlı olarak değişir. 9/1 basamağında olan bir zabıta ile 8/1 olan zabıta arasında maaş farkı bulunur. Zabıta maaşları için kesin bir miktar söylenememek ile beraber son zamanlar da en çok tercih edilen mesleklerden biri olduğu söylenebilir.

Zabıta emekli maaşları da aynı şekilde olmaktadır. Kaç yıl çalıştığı gibi pek çok noktaya göre değişiklik göstermektedir. Emekliler ile hala aktif olarak çalışanların aldıkları zamlar birbirinden farklıdır. Yine maaşlarını aldıkları günler de aynı değildir.

 

Zabıtalara Zam Ne Zaman Yapılıyor?

Zabıtalar da bir devlet memurudur. Devlet memurları için yapılan zam tarihlerinde onlara da yapılmaktadır. Bu neden ile de ocak ve temmuz ayları maaşa zam yapılan aylardır. Zabıta maaşları bu aylarda artış gösterir. Bu artışlar her sene aynı değildir. Maaş artışını belirleyen faktörlerden biri toplu sözleşmelerdir. İki yıl içerisinde ocak ve temmuz aylarında yüzde kaç zam yapılacağı belirtilir. Bir diğer faktör de son aydaki enflasyon farkıdır.

Zabıta emekli maaşları zamları ise memur zamları ile aynı zamanlarda yapılır. Buna karşın aynı zamanlarda maaşlarını almazlar. Yine yapılan zamlar da aynı değildir. Enflasyon ve toplu sözleşme yapılacak zammın belirleyicileridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler