İyi Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı?

 


Kaliteli bir web sitesi ziyaretçinin ilgisini çekebilen ve belli bir mesajı iletmeyi amaçlayarak hedefini yerine getirendir. Tutarlı, renklerin uyumu, basit işlevli ve çeşitli faktörlere sahip olması gerekir. İyi bir web tasarım ancak kaliteli ve profesyonel firmalar tarafından yapılabilir. Bunun için bir web sitesini kime yaptırdığınızın önemi çok büyüktür. İyi tasarlanmış olan internet sitesi ziyaretçinin üzerinde güven oluşturmaya yardımcı olur ve onların harekete geçmesini sağlar. Sitenizde kullanıcı deneyimi yaratmak web sitenizin kullanılabilirliği için optimize edildiği anlamına gelir. Aşağıda bir web tasarımı hazırlanırken ya da projeniz üzerinde düşünürken size yardımcı olabilecek bazı yönergeler yer almaktadır.

Web Siteniz Nasıl Olmalı?

İlk olarak sitenizin amacını belirlemelisiniz. Siteniz üzerinden alışveriş yapılacaksa önceliğiniz eticaret yazılımınızın tüm ödeme kanallarıyla uyumlu olmasına dikkat etmeniz olmalıdır.

Tüm sayfalar net olmalı. Kullanıcı ürünlerle etkileşime kolayca girebilmelidir.

Kullanıcı deneyimi ve internet sitenizin kullanılabilirliği düşünüldüğünde, basitlik gidilecek en iyi yoldur. Çünkü siz ne kadar basit bir tasarımı tercih ederseniz kullanıcılar sitenizde gezinirken o kadar çok rahat edecektir.

Siteniz mutlaka mobil uyumlu olmalıdır. Mobil uyumlu internet siteleri günümüzün olmazsa olmazları arasında yer alır. Kullanıcıların % 80’i internet sitelerine mobil cihazlar üzerinden girdiğini düşündüğümüzde mobil olmayan bir internet sitesinde gezinti zor olacağı için kullanıcılar siteyi hemen terk edecektir. Bu da sitede kalma oranlarına etki edeceğinden dolayı siteniz için iyi olmayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler