Akika Kurban Bağışı

 


Bir insan kendini Allah’a yakın hissetmek istiyor ve bunu gerçekleştirmek istiyorsa bunun birçok yolu vardır. Bu yollar arasında en değerli olanı ise kendisine farz kılınmış olan ibadetleri yerine getirmektir. Örneğin oruç sağlıklı insanın tutmak zorunda olduğu bir ibadet şeklidir. Ya da parası olan herkes kurban kesmek zorundadır. İbadette farklı yollar varken tüm ibadetlerde farz değildir. Sünnet ve farklı ibadetlerde vardır. Mesela akika kurbanı bu ibadetlerden bir tanesidir. İnsanlar akika kurbanı ibadetlerini gerçekleştirebilirler. Akika kurban bağışı yapılabilecek çok sayıda dernek ve insan vardır. İnsanlar bu sayede ete ya da kurban miktarı kadar bağışlanacak olan parayla farklı yardımlara sahip olabilirler.

Su Kuyusu Derneği

Akika kurbanı farklı niyetlerle kesilebilir. Akika kurbanı bazen dileklerin gerçekleştirilmesiyle bazen de beklenen geldiği için kesilebilir. Bir tür şükür olarak değerlendirilen bu kurban sayesinde insanlar Allah’a yakın olmaya çalışırlar. Akika kurbanı kesilerek ya da parasını vererek de yapılabilir. Su kuyusu derneğine yapacağınız bağış sayesinde dünyanın farklı ülkelerinde suya ihtiyaç duyan insanların ulaşmasını sağlamaktır. Su sayesinde insanlar yaşam mücadelelerine devam ederken suyun olmadığı yerlerde de kıtlık baş gösteren bir durum olarak karşımıza çıkacaktır.

Su içme ve kullanma açısından gereklidir. Biz her ne kadar bizim için hayati önem taşıyor olarak bilsek de su temizlikte de oldukça önemli bir yere sahiptir. Suyu tasarruflu kullanmak ise bu noktada oldukça önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mobil Sohbet

Boşanma Avukatı

Sevgililer İçin Güzel Sözler